Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NU’91 positief over loonbod NFU, FNV dreigt met staken

Vakbond FNV en NU'91 reageren verschillend op het loonbod van de NFU. Verpleegkundigen krijgen daarin meer salarisverhoging dan andere medewerkers. Een positief signaal, stelt NU'91. FNV is er juist verbolgen over en dreigt met een staking.
Verpleegkundigen in een gang.
NU'91 hoopt dat het eindbod van de NFU een eerste stap is richting een aparte cao voor verpleegkundigen en verzorgenden. Foto ANP

In het eindbod van de NFU voor een nieuwe cao staat dat verpleegkundigen, verzorgenden en doktersassistenten een eenmalige uitkering van 3,5% van hun brutojaarsalaris krijgen, als ze tenminste een half jaar in dienst zijn. Een verpleegkundige met een brutosalaris van € 3000,- krijgt dan bijvoorbeeld een eenmalige uitkering van € 1260,- bruto.

Dezelfde groep medewerkers ontvangt per 1 augustus 2022 een structurele loonsverhoging van 3,5%. Ook wordt het einde van de salarisschalen 7 t/m 10 verlengd met 2 extra periodieken.

De andere umc-medewerkers krijgen naar rato een eenmalige uitkering van maximaal € 750 euro. Plus een structurele loonsverhoging van 1%. Verder wordt voor alle medewerkers de ORT verhoogd.

‘Eerste stap richting één cao voor verzorgenden en verpleegkundigen’

NU’91 reageert blij verrast op het NFU-bod. ‘Dat de NFU nu met dit eindbod komt en spreekt over één cao, is een eerste stap in de goede richting tot meer waardering van verpleegkundigen en verzorgenden. Pas dan kun je de achterstanden gericht aanpakken. Bovendien doet deze cao recht aan het werk en de verantwoordelijkheden van deze beroepsgroepen. We komen steeds dichterbij een cao voor alle verpleegkundigen, verzorgenden en aanverwante beroepen, te beginnen in de UMC’s.’

‘Alle medewerkers verdienen evenveel waardering’

FNV Zorg & Welzijn wil juist niet dat verpleegkundigen en verzorgenden als enigen beter beloond worden. ‘Met dit eindbod, dat zich slechts op enkele beroepsgroepen focust, speelt de NFU medewerkers tegen elkaar uit. Terwijl iedereen juist  samen verantwoordelijk is voor optimale zorg.

Voor de NFU blijkt de één wat meer van waarde dan de andere, terwijl iedereen zo enorm hard nodig is binnen de umc’s en daar waardering voor dient te krijgen. Daarom gaan wij ervan uit dat collega’s solidair met elkaar zijn en zich niet door het slechte eindbod laten leiden.’

Naast een structurele salarisverhoging van 3% per jaar, met een bodem van 75 euro per maand, eist FNV Zorg & Welzijn dat medewerkers een extra toeslag op hun loon ontvangen wanneer kort van tevoren een beroep wordt gedaan op extra inspanningen.

De vakbond heeft in de komende twee weken bijeenkomsten gepland in de zeven umc’s. Afhankelijk van de reacties tijdens de bijeenkomsten bepaalt FNV of zij het eindbod zal voorleggen aan haar leden. In de tussentijd gaan de voorbereidingen voor een staking op 28 september door. Dat zou betekenen dat er zondagsdiensten worden gedraaid.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.