Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NU’91 signaleert zomerse onderbezetting

Ook deze zomer is er in de ggz-sector en in de verpleging en verzorging sprake van onderbezetting.
NU'91 signaleert zomerse onderbezetting

Dat zegt voorzitter Monique Kempff van NU’91 tegen vakblad Zorgvisie. Vakbond NU’91 heeft twee weken geleden een meldpunt gelanceerd over onderbezetting in de zorg. Dat gebeurde naar aanleiding van meldingen van zorgmedewerkers over onderbezetting.

Maatregelen beloofd
‘We waren in eerste instantie niet van plan om dit jaar een meldpunt te doen’, zegt Kempff. ‘Vorig jaar hebben we namelijk als vakbond ook aandacht gevraagd voor onderbezetting bij zorginstellingen in de zomermaanden. Toen hebben de brancheorganisaties maatregelen beloofd om ervoor te zorgen dat het deze zomer minder erg zou zijn.’ Dat heeft waarschijnlijk toch niet gewerkt, denkt Kempff. ‘Toen er weer veel meldingen binnenkwamen, voelde NU’91 zich genoodzaakt toch een meldpunt op te zetten.’ 

Niet veel veranderd
Uit een tussentijdse evaluatie van het meldpunt blijkt dat er inderdaad niet veel veranderd is ten opzichte van vorig jaar. ‘Er zijn binnen twee weken tussen de zestig en tachtig meldingen binnengekomen’, zegt de voorzitter. ‘Dat komt vrijwel precies overeen met de situatie van vorig jaar.’ De vakbond komt aan het eind van de zomer met het definitieve resultaat van het meldpunt.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.