Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NU’91 start meldpunt problemen bij herregistratie BIG

Vakbond NU’91 opent vandaag een meldpunt voor verpleegkundigen die vragen hebben over de herregistratie BIG.

‘Onze juristen krijgen op het moment steeds meer vragen over de online herregistratie over uiteenlopende onduidelijkheden’, zegt Karin Weerts, woordvoerder van NU’91. ‘Bijvoorbeeld over hoe je nu precies  het totaal aantal gewerkte urenen vakantiedagen of ziekteverzuim invult, maar ook over het niet kunnen vinden van de juiste functienaam of werkgever. Daardoor kan de herregistratie, die dus uiterlijk 31 december van dit jaar moet zijn geregeld, vertraging oplopen.’

Online meldpunt

Om alle knelpunten bij de herregistratie in kaart te brengen, opent de vakbond een online meldpunt. ‘Op deze manier willen we ook een beeld krijgen in welke sector de meeste vragen zijn’, zegt Weerts. ‘We gaan alle problemen inventariseren en maken aan de hand daarvan een lijst met problemen en oplossingen, waarmee het makkelijker wordt om het herregistratieformulier in te vullen.’ De lijst staat vanaf 1 augustus op de website van NU’91. Wil jij knelpunten doorgeven? Ga naar het meldpunt.


Veelgestelde vragen herregistratie BIG
Ook Nursing verzamelt veelgestelde vragen over de herregistratie BIG. Bekijk alle vragen en oplossingen die we als Nursing-redactie al verzamelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.