Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NU’91 wil geen nullijn zonder baangarantie

NU'91 wil niet meewerken aan een nullijn voor de zorg. De vakbond voor verpleegkundigen en verzorgenden liet gisteren weten dat het de maatregel, waardoor de salarissen van zorgmedewerkers worden bevroren, onacceptabel vindt.
NU’91 wil geen nullijn zonder baangarantie
Foto: Stockexchange

De vakbond schrijft in een persverklaring te beseffen dat bezuinigingen in de zorg onvermijdelijk zijn, maar stelt dat over nul procent inkomensstijging simpelweg niet valt te onderhandelen. ‘We zijn zeer kritisch over de manier waarop er bezuinigd wordt. Volgens NU’91 lopen de onderhandelingen tussen de overheid, werkgevers en werknemers vast, als wordt vastgehouden aan de nullijn. Bovendien baalt NU’91 dat er in ruil geen baangarantie wordt gegeven aan de werknemers.’

Bevriezen van lonen

Het bevriezen van de lonen in de zorg betekent volgens de vakbond een extra aanslag op het besteedbaar inkomen van zorgmedewerkers bovenop de stijgende inflatie en leidt tot een inkomensachteruitgang.

In Nursing april, die volgende week verschijnt, vind je een artikel over dit onderwerp.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.