Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NU’91 wil meer aandacht voor seks in beroepscode

Vakbond NU’91 wil de Nationale Beroepscode voor verpleegkundigen en verzorgenden aanscherpen om zo nog duidelijker te stellen dat seksuele handelingen nooit onderdeel kunnen zijn van hun takenpakket.
NU'91 wil meer aandacht voor seks in beroepscode

Dit zegt de vakbond naar aanleiding van tientallen verhalen die verpleegkundigen en verzorgenden instuurden in het kader van de campagne Hier trek ik mijn grens. De website www.hiertrekikmijngrens.nl werd ruim 10.000 keer bezocht. Volgens NU’91 lopen de meldingen uiteen van: in bed trekken, betasten, vragen om hulp bij het masturberen, seksuele verzoeken tijdens het wassen tot het bekijken van pornofilms tijdens het katheteriseren.

Verpleegkunde studente krijgt seksverzoek
Hiertrekikmijngrens.nl werd vrijdag 12 maart geopend om verpleegkundigen en verzorgenden beter te wapenen tegen seksuele verzoeken van patiënten en cliënten. Aanleiding was het verhaal van een studente verpleegkunde die werd gevraagd haar cliënt te bevredigen. 

Seks in lesprogramma ethiek
Naast aandacht voor seksuele handelingen in de beroepscode, wil NU’91 nu ook met de opleidingen overleggen hoe het thema ‘bespreken van en omgaan met de seksuele behoeften van cliënten’ in het lesprogramma ethiek opgenomen kan worden.

NU’91
Door; redactie Nursing

Eerder in het nieuws
Ophef over seksuele handelingen  in de thuiszorg
NU’91 start campagne tegen seksverzoeken
Verpleegkundige noemt seksverzoeken belachelijk

Weblog
Seks in de thuiszorg

Abonneren
Meer weten? Word nu abonnee van Nursing.

1 REACTIE

  1. Er moet zeker zeer serieus naar dit (menselijke) aspect in de zorg gekeken worden.Graag attendeer ik op een respectvol en open gesprek met een ‘sexverzorgster'(geen verpleegkundige!) voor lich gehandicapte mensen,in DE WANDELING van de KRO.Zie uitzending gemist van 9 april.Tijdens mijn opleiding (35jaar terug) werd wel aandacht besteed trouwens,hoe professioneel te reageren,en dat was echt niet door deze handelingen (dan maar) te verrichten,hoor!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.