Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Nursing Calculator vanaf vandaag te koop

De rekenapp voor verpleegkundigen, Nursing Calculator, is vanaf NU te koop in de Apple iTunes Store.
Nursing Calculator vanaf vandaag te koop

> Download de app meteen in de Apple iTunes store voor €2,99. 
>
Bekijk eerst een demonstratiefilmpje van de Nursing Calculator.

Dat er al veel belangstelling is voor een Nursing Calculator, bleek vorige week al uit reacties van verpleegkundigen na de eerste aankondiging. Wél vragen velen zich af waarom de app er nog niet is voor Android. Hoofdredacteur Nursing Alexia Hageman: ‘Een app voor Android zit technisch iets anders in elkaar dan voor de iPhone. Voor de eerste keer was een app voor iPhone om verschillende redenen de beste keuze. Maar als het een groot succes wordt, dan zetten we hem uiteraard ook over op Android.’

Nursing Calculator
Met de Nursing Calculator kunnen verpleegkundigen met hun iPhone eenvoudig berekeningen uitvoeren, bijvoorbeeld voor oplossingen en verdunningen, infuusstanden uitrekenen, bmi en de inhoud van zuurstofcilinders. Met het metrieke stelsel reken je snel verschillende eenheden om. De app bevat een druppelteller en stopwatch en verder wordt iedere formule met een voorbeeld uitgelegd en is er ruimte voor het maken van notities. Bekijk hier een filmpje van de Nursing Calculator voor verpleegkundig rekenen.

Cito toets verpleegkundig rekenen
Verpleegkundig rekenen is regelmatig in het nieuws. Onlangs introduceerde het Cito nog een nieuwe rekentoets voor verpleegkundigen, met een vastgestelde landelijke norm. In 2010 bleek uit onderzoek van Nursing in samenwerking met E-Nursing (uitgevoerd door onderzoeksbureau Duo Market Research) dat vier op de tien verpleegkundigen grote moeite hebben met verpleegkundig rekenen. 41 procent van de ondervraagde verpleegkundigen scoorde een 5 of lager op de test in het onderzoek. Een nieuwe meting van het Cito bevestigde deze resultaten. 80% van de 2661 getoetste verpleegkundigen voldoet niet aan de door de beroepsgroep vastgestelde norm voor rekenvaardigheid.

Spiekboekje
De Nursing Calculator is gebaseerd op het populaire Spiekboekje Rekenen voor Verpleegkundigen van Ron Groothuis, ook medesamensteller van de Nursing Calculator app. Ga voor meer info naar www.nursing.nl/calculator.

Door: redactie Nursing

Meer Nursing

Richtlijnen en protocollen
Op deze pagina proberen we de laatste richtlijnen voor je bij te houden. Heb je een tip? Mail marloes.oelen@reedbusiness.nl
Ga naar de pagina verpleegkundige richtlijnen en protocollen

Nursing experts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan. Paul, Annelies en Henri zijn ieder op hun eigen vakgebied experts. Iedere zes weken plaatsen zij een nieuwe vakinhoudelijke blog over hun werk. Zo blijf je bij!
Ga naar de Nursing Experts


Leren en loopbaan
In de sectie Leren en Loopbaan lees je de leukste artikelen over je carrière, salaris, onderhandelen werken in de nacht en agressie.
Lees meer.

4 REACTIES

  1. Ik maak in elke dienst wel berekeningen m.b.t. medicatietoediening. Ik heb de app nu ook en die heb ik tot nu toe gebruikt om te kijken of mijn papieren uitwerking overeenkomt met mijn eigen uitwerking. Daarnaast laat ik het natuurlijk altijd narekenen door een andere collega. Het is voor mij dus nu nog een extra controle en meer zou het ook niet moeten zijn. Het zou nooit de basis of vervanging van andere controle moeten zijn. Medicatie fouten worden nu ook begaan als er een extra controleur is, dus op deze manier kan je dat toch nog ondervangen. Hoe meer zekerheid, hoe beter! Top app dus!

  2. Lees alle reacties
  3. Ik zou me toch veiliger voelen als verpleegkundigen deze berekeningen zelf konden uitvoeren. Eén komma verkeerd, verkeerde uitslag en heel veel verpleegkundigen die dan niet denken dat het misschien niet klopt. Dit is heel wat ingrijpender en riskanter dan een tabellenboekje volgens mij. (En ja, ik werk als verpleegkundige en zie dit nu al vaak genoeg fout gaan zonder dat verpleegkundigen het rekenwerk aan een app overlaten.)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.