Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Veelgestelde vragen over de Nursing Challenge

Ieder jaar organiseert Nursing, in samenwerking met online bureau voor zorgcursussen E-Nursing, de Nursing Challenge. De Challenge bestaat uit 4 e-learnings waarmee je in totaal 8 accreditatiepunten kunt verdienen en kans maakt op prachtige prijzen.
Nursing Challenge 2015: de voorwaarden

Wat is de Nursing Challenge precies?

Ieder jaar organiseert Nursing, in samenwerking met online bureau voor zorgcursussen E-Nursing, de Nursing Challenge. De Challenge bestaat uit 4 e-learnings waarmee je in totaal 8 accreditatiepunten kunt verdienen en kans maakt op prachtige prijzen.

Waar gaan de Challenge-toetsen over?

Onderwerpen die in 2017 aan bod komen zijn: continentie (februari), wondzorg (april), pijn (juli-augustus) en voeding (november). De toetsen vind je op deze pagina. 

Door wie worden de toetsen samengesteld?

De kennistoetsen van de Nursing Challenge worden zorgvuldig samengesteld door E-Nursing, bureau voor online zorgcursussen.

Hoeveel accreditatiepunten krijg je per toets?

Voor iedere goed voltooide toets krijg je 2 accreditatiepunten voor het Kwaliteitsregister V&V. In totaal maak je vier toetsen, dus in een jaar tijd kun je 8 punten bij elkaar sprokkelen.

Hoe vaak mag je de toetsen maken?

Je hebt maar twee kansen om de toets te maken. Houd hier rekening mee en pak er een kladblokje of passende literatuur en natuurlijk Nursing bij. Zo kun je feitjes die je niet weet opzoeken. De laatste toets telt. Dus ben je voor de eerste toets geslaagd, bedenk dan goed of je wilt gokken op een beter resultaat. Ben je gezakt, dan spreekt voor zich dat je de toets nog eens probeert. Na het maken van de toets krijg je niet meteen inzage in de juiste antwoorden. Over de uitslag van de toetsen wordt niet gecorrespondeerd.

Moet ik alle toetsen maken?

Als je kans wil maken op  prijzen, moet je allevier de toetsen met goed gevolg maken.

Waar vind ik de toetsen?

De toetsen vind je vanaf februari op www.nursing.nl/challenge of www.e-nursing.nl > ‘Cursusoverzicht’ > Challenge-toetsen.

Krijg ik na het maken van de toetsen de juiste antwoorden te zien?

Na het afronden van een toets tijdens de Nursing Challenge, kun je niet meteen zien welke vragen je fout hebt beantwoord. We hopen met deze maatregel te voorkomen dat collega’s de juiste antwoorden doorspelen aan derden, met als gevolg dat niet iedereen een even eerlijke kans krijgt. Maar om je toch een kans te geven van je fouten te leren, kun je iedere keer wanneer er een nieuwe Challenge-toets online komt, ook die van vorig jaar mét de juiste antwoorden bekijken. Nu staat bijvoorbeeld de toets over Dyspneu in de palliatieve fase opnieuw open ter inzage.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.