Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nursing februari 2010

Samenwerken met verzorgenden: benut elkaars kennis en Hyven onder werktijd
Nursing februari 2010

Inhoud Nursing februari 2010

Glucoseregulatie op de intensive care
Sinds een paar jaar zijn we er allemaal van overtuigd dat een strikte glucoseregulatie bij intensivecare patiënten de mortaliteit fors reduceert. Maar nieuwe onderzoeken lijken te suggereren dat de ic’s hun beleid in deze grondig moeten heroverwegen.

Hyven onder werktijd
Zijn hyvende verpleegkundigen slechte verpleegkundigen? Blogger Sandra vindt van niet, maar dat het onderwerp voer is voor een verhitte discussie bleek op Nursing.nl

Dilemma’s over alternatieve therapie
Alternatieve therapieën kunnen je voor een dilemma stellen. Doorkruisen deze de reguliere behandeling, dan ben je misschien geneigd de patiënt te waarschuwen. Maar heb je goede ervaringen met bepaalde therapieën, dan wil je die misschien juist aanraden. Wat mag je over dit onderwerp nu eigenlijk kwijt? 

Thuiszorg: samenwerken met verzorgenden
Wijkverpleegkundigen storen zich aan verzorgenden, omdat ze ‘dingen doen die ze niet mogen’. Verzorgenden in de wijk vinden de verpleging vaak maar betweters. Samenwerken in de thuiszorg is zo vanzelfsprekend nog niet. Hoe kan het beter? 

Wondzorgtips van lezers
Drie tips van lezers: over de behandeling van decubitus, een niet sluitende operatiewond, en een wond op een uitstekend gewricht.

MRSA in het verpleeghuis
Verpleegkundigen en verzorgenden in het verpleeghuis weten niet altijd raad met MRSA. Meer voorlichting en betere protocollen moeten hier verbetering in brengen.

Verder:

  • Nurse Academy: valpreventie in het ziekenhuis
  • In de wetenschap: werkplezier
  • Juridisch advies: afwijken van het protocol
  • Ja/nee: voedingsondersteuning 

——————————————————————————–
Links behorende bij de artikelen in Nursing februari 2010:

Actueel NL

Glucoseregulatie op de intensive care

De relatie tussen teamwerk en werkplezier

  • Hasselhorn HM, Tackenberg P, Müller BH. NEXT scientific report. 2005. University of Wuppertal NEXT-Study Coordination, www.next-study.net

Afspraken over alternatieve therapieën

  • Alternatieve ‘genezing’ weblog Jos Kaldenhoven, 25 juni 2009
  • Meer informatie over het hbo-register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg. (RBNG) en het tuchtrecht voor beoefenaren in de alternatieve gezondheidszorg: www.tbng-tuchtrecht.nl
  • Patiënten kunnen altijd via de Infolijn Alternatieve Geneeswijzen advies inwinnen over erkende therapeuten en therapieën: www.infolijn-ag.nl

Thuiszorg: samenwerken met verzorgenden

MRSA in het verpleeghuis

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.