Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nursing januari 2010

Terugblik op het Nursing Event en hoe tevreden ben jij met je werk?
Nursing januari 2010

Inhoud Nursing januari 2010

Terugblik op het Nursing Event 2009
Ondanks flinke treinvertragingen en winterse temperaturen (soms ook binnen) ontvingen we dit jaar wederom bijna tweeduizend verpleegkundigen op het Nursing Event, dit keer in de Reehorst in Ede. Twee dagen lang dompelden zij zich onder in allerhande kennis en kunde over het vak. En wat was het weer gezellig! Voor hen die het moesten missen: een aantal hoogtepunten op een rij.

Onderzoek Nursing en EenVandaag: meer dan helft denkt wel eens aan stoppen
Ooit gedacht aan stoppen met werken in de verpleging? Dan ben je niet de enige. Meer dan de helft van de verpleegkundigen (58 procent) overweegt wel eens er de brui aan te geven. Dat blijkt uit een tevredenheidsonderzoek onder verpleegkundigen dat Nursing begin december samen met het actualiteitenprogramma EenVandaag heeft gehouden. Lees wat je zelf kunt doen en onder andere de regie meer in eigen handen nemen en je stem laten horen bij het management.

Palliatieve hik, wat doe je eraan?
Hik is voor palliatieve patiënten vaak het zoveelste ongemak waar ze mee te maken krijgen. Een herziene richtlijn geeft inzicht in de oorzaken en de aanpak.

Voedingstips voor kankerpatiënten
De rol en verantwoordelijkheden van de verpleegkundige op het gebied van voeding zijn vaak onduidelijk. Daardoor krijgt voeding niet altijd de aandacht die het verdient. Bijvoorbeeld bij kankerpatiënten.

Tips en trucs voor tillen van obese patiënten
Steeds meer patiënten hebben matig tot ernstig overgewicht. Dat maakt je werk er niet eenvoudiger op. Hoe zorg je voor het veilig verplaatsen van patiënten met overgewicht en voorkom je overbelasting bij jezelf en je collega’s?

Omgaan met werkverslaafde patiënten op je afdeling
Werken: veel mensen kunnen het niet laten. Zelfs in een ziekenhuisbed is het voor hen business as usual. Werken kan heel gezond zijn omdat het afleiding biedt. Maar hoe ga je om met patiënten die hun werk niet kunnen loslaten en daarmee hun gezondheid schaden?

Verder:
– In beeld: madentherapie
– Ja/nee: intermitterend katheteriseren
– Medicijnquiz: respiratoire insufficiëntie bij COPD

Op de cover: Janneke van der Stap, verpleegkundige afd. Longziekten, Universitair Medisch Centrum Utrecht

——————————————————————————–
Links behorende bij de artikelen in Nursing december:

Actueel NL

Hik in de palliatieve fase
Pallialine.nl, redactie Palliatieve Zorg: richtlijnen voor de praktijk. Hik. Te downloaden op http://www.pallialine.nl> Symptomen > Hik.

Voedingstips voor kankerpatiënten

Wel of niet intermitterend katheteriseren?

Werklustige patiënten in het ziekenhuis
Zieke manager werkt altijd door – http://www.mt.nl, zoek op ‘zieke manager.

Larventherapie in de praktijk

Productinfo 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.