Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties13

Nursing lanceert app voor verpleegkundig rekenen

Nursing lanceert komende week een iPhone-app voor verpleegkundig rekenen: de Nursing Calculator.
Nursing lanceert app voor verpleegkundig rekenen

 

Met de Nursing Calculator kunnen verpleegkundigen eenvoudig berekeningen uitvoeren, bijvoorbeeld voor oplossingen en verdunningen, infuusstanden, bmi en de inhoud van zuurstofcilinders. Met het metrieke stelsel reken je snel verschillende eenheden om. De app bevat een druppelteller en stopwatch en verder wordt iedere formule met een voorbeeld uitgelegd en is er ruimte voor het maken van notities. Bekijk hier een filmpje van de Nursing Calculator voor verpleegkundig rekenen.

Cito toets verpleegkundig rekenen
Verpleegkundig rekenen is regelmatig in het nieuws. Onlangs introduceerde het Cito nog een nieuwe rekentoets voor verpleegkundigen, met een vastgestelde landelijke norm. In 2010 bleek uit onderzoek van Nursing in samenwerking met E-Nursing (uitgevoerd door onderzoeksbureau Duo Market Research) dat vier op de tien verpleegkundigen grote moeite hebben met verpleegkundig rekenen. 41 procent van de ondervraagde verpleegkundigen scoorde een 5 of lager op de test in het onderzoek. Een nieuwe meting van het Cito bevestigde deze resultaten. 80% van de 2661 getoetste verpleegkundigen voldoet niet aan de door de beroepsgroep vastgestelde norm voor rekenvaardigheid.

Spiekboekje
De Nursing Calculator is gebaseerd op het populaire Spiekboekje Rekenen voor Verpleegkundigen van Ron Groothuis, ook medesamensteller van de Nursing Calculator app.

Bestellen
De Nursing Calculator app is vanaf 14 juni 2012 te downloaden in de Apple iTunes store voor € 2,99. Ga voor meer info naar www.nursing.nl/calculator. Nursing is op zoek naar verpleegkundigen die de app gratis willen proberen en in ruil daarvoor hun bevindingen met ons willen delen.


Door: redactie Nursing

 

13 REACTIES

  1. Waarom is de app niet voor de android. Er zijn zoveel verpleegkundige die android hebben. Het zou fijn zijn als alle verpleegkundige ermee kunnen werken. Niet afhankelijk zijn van een iphone. Ook in de zorg hoor je niet afhankelijk te zijn, dus laat er snel een komen voor de android telefoon. Dank je.

  2. Lees alle reacties
  3. Dit is echt een lachertje. “verpleegkundig rekenen” is echt vergelijkbaar met vmbo/mavo wiskunde op de middelbare school.
    Ik hoop maar voor de personen die dit nodig hebben dat zij wel andere verpleegkundige kwaliteiten bezitten zoals het gebruiken van onnodig veel afkortingen of medische termen.

  4. Er is een app verpleegkundig rekenen voor de android telefoon gratis te downloaden via de website van Care for Level. Ook Vig-ers en ziekenverzorgende kunnen deze gratis downloaden. Mee eens dat ook zij te maken hebben met rekenen in de zorg! Deze is helaas niet voor de Iphone!

  5. Het goed voorschrijven door de arts en het controleren door de apotheker mis ik hier. Wij zijn uitvoerend dus zeer kwetsbaar en verantwoordelijk, als het fout gaat maar de apotheker heeft hier een grote rol . Het zou niet nodig moeten zijn om alles te moeten controleren en na te rekenen daar heb je geen tijd voor.zie laatste arts&auto waar op een ICU de apotheker met de artsen meeloopt

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.