Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nursing lanceert nieuwe tool: Nursing Wondindex

Vanaf vandaag vind je op Nursing.nl een nieuwe tool voor wondzorg: de Nursing Wondindex. Met de index zoek je snel de betekenis van veelgebruikte woorden in de wondzorg.
Nursing lanceert nieuwe tool: Nursing Wondindex
Foto: Arno Massee

In de Nursing Wondindex kun je woorden in de wondzorg opzoeken. Per trefwoord vind je een korte definitie, soms aangevuld met indicaties en contra-indicaties en praktische tips. De informatie in de Nursing Wondindex is gebaseerd op het Handboek Wondzorg (2009), een praktisch handboek voor zorgverleners in zowel extra- en intramurale zorg.

Wondartikelen in Nursing

Ook kun je in de Nursing Wondindex rondstruinen in artikelen die eerder in Nursing verschenen over het betreffende thema in de wondzorg. Zo kun je teruglezen hoe een wondverpleegkundige varkensdarm inzet bij de behandeling van ulcus cruris. Of bekijk de casussen van een verpleegkundige hyperbare geneeskunde die uitlegt hoe hyperbare zuurstoftherapie uitkomst kan bieden.

Discussiëren met collega’s

Heb je nog vragen over wondzorg, stel ze dan aan je collega’s op Nursing Connect binnen het thema wondzorg. Of deel een wondcasus met je collega’s, want je kunt ook foto’s uploaden in Nursing Connect.

Hoe werkt de Wondindex?

Gebruik van de Nursing Wondindex is helemaal gratis. Wel is het belangrijk dat je registreert, of inlogt als je al een gebruikersnaam en wachtwoord hebt. Vervolgens kun je met de knop linksboven op de Homepage op ‘Wondindex’ klikken, of naar de wondindex surfen via de link www.nursing.nl/wondindex.

Welke wondzorgwoorden missen in de Nursing Wondindex? Reageer via Nursing Connect.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.