Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nursing oktober 2009

Visite lopen: haal eruit wat erin zit
Nursing oktober 2009

Let op: in het oktobernummer is een oude aankondiging van het dementiecongres geplaatst. De juiste datum is 10 november 2009. Het programma van het dementiecongres 2009 vind je hier.

Inhoud Nursing oktober

ICT, wat moeten we ermee
Zorg-tv, de health buddy, screen-to-screen-zorg: de technologie rukt op in de verpleegkundige praktijk. Dat is hard nodig om efficiënter te kunnen werken. Maar niet iedereen is ervan gecharmeerd. Want wat heb je nu écht aan ict in de verpleegkundige zorg?

Omgaan met kritische familieleden
Hoe voorkom je dat een verschil van inzicht tussen jou en familie van een cliënt ontaardt in een hoog oplopend conflict? Psycholoog Huub Buijssen bedacht negen strategieën die de kans op wederzijds begrip en een gezamenlijke oplossing vergroten.

Minder geluid op de NICU
De bewakings- en beademingsapparatuur op neonatale intensive care units veroorzaakt veel geluid. Dit kan ongunstig zijn voor het herstel van de patiëntjes. Medewerkers van het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen ontwikkelden een richtlijn om het geluid te reduceren.

Zo haal je het meeste uit de artsenvisite
Deelnemen aan de artsenvisite is dagelijks verpleegkundig werk. In de praktijk blijkt het echter nog niet gemakkelijk om van een arts gedaan te krijgen wat je patiënt nodig heeft. Hoe waak je over patiënt, tijd en privacy?

In beeld: zuurstoftoediening
Heeft een ziekenhuispatiënt zuurstof nodig, dan is een zuurstofbril of –masker je eerste keuze. Bij problemen kan een neussonde een goed alternatief zijn.

Verder:
– Wetenschap: ondervoeding
– Juridisch advies: geschorst voor bidden met patiënt
– Wondcasus: bijtwonden
– Ja/nee: postoperatief kauwgom kauwen

Op de cover: Nurse practitioner Eric de Roode, arts-onderzoeker Mireille van Stijn en verpleegkundige Simone Berkhout-Edcius, Medisch Centrum Alkmaar
Fotografie:
Pieter Wagenaar

——————————————————————————–
Links behorende bij de artikelen in Nursing oktober:

Actueel NL

Actueel VL

Ondervoeding schreeuwt om aandacht
Zorg voor beter – (onder)voeding
Sneller beter
Landelijke prevalentiemeting zorgproblemen

Artsenvisite
Collega’s over visite lopen op Ziekenhuisforum.nl
Alleen ervaren verpleegkundige kan visitelopen
Visite lopen is moeilijk (blog Sandra Hansma)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.