Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Download de Nursing Outcomes Classification (NOC) app

Verpleegkundige zorgresultaten (NOC) is nu ook via een app beschikbaar.
unnamed (1).png

Deze app is een vertaling van ‘Nursing Outcomes Classification (NOC)’. De herziene Nederlandse editie van Verpleegkundige zorgresultaten is gebaseerd op de zesde Amerikaanse druk. De NOC standaardiseert de namen en definities van zorgresultaten die worden gehanteerd in de verpleegkundige beroepspraktijk en in onderwijs en onderzoek. Met behulp van de zorgresultaten kunnen verpleegkundigen en andere zorgverleners de toestand van patiënten, mantelzorgers, gezinnen of gemeenschappen beoordelen en kwanti­ficeren.

Wat is de NOC precies?

NANDA, NIC, NOC, Omaha System, ICF en RAI zijn termen die je de laatste tijd veel tegenkomt. We hebben er allemaal wel eens over gehoord, maar wat kun je ermee in de praktijk? Een korte samenvatting van de NOC

De classificaties Nanda, NIC en NOC bieden gezamenlijk een onmisbare structuur voor het volledige proces van klinisch redeneren. Bohn Stafleu van Loghum geeft je de mogelijkheid om Nanda, NIC en NOC in één database te gebruiken. Daardoor kun je voortdurend cyclisch werken, de zorg waar nodig aanpassen op basis van zorgvuldige evaluaties: bij het afnemen van de anamnese, stellen van diagnoses en bij het uitvoeren van verpleegkundige interventies. Bekijk onze producten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.