Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nutricia de fout in met ‘Alzheimer-drankje’

Nutricia heeft artsen verkeerde informatie gegeven over het drankje ‘Souvenaid’. De fabrikant beweerde onterecht dat het drankje opgenomen is in de Zorgstandaard Dementie.
Nutricia de fout in met ‘Alzheimer-drankje’
Foto: ANP

Nutricia meldt op haar website het volgende: ‘Souvenaid® is een dieetvoeding voor medisch gebruik bij de dieetbehandeling in het beginstadium van de ziekte van Alzheimer.’ Dagelijks een flesje leegdrinken zou goed zijn voor het geheugen.

Zorgstandaard Dementie

In een brief aan artsen liet het bedrijf weten dat het drankje tevens is opgenomen in de Zorgstandaard Dementie. Maar dat blijkt helemaal niet waar te zijn. Sterker nog: de Zorgstandaard Dementie zegt juist dat het effect van voedingssupplementen op de ziekte van Alzheimer nog onduidelijk is, meldt NRC Handelsblad.
In een reactie laat Nutricia aan de krant weten dat ze verwees naar een concept van de Zorgstandaard, waar nog wel werd gerefereerd naar Nutricia. Radar besteedde maandagavond aandacht aan Souvenaid.

Klik hier voor het item van Radar over Souvenaid

Lees ook:

Dossier: Dementie kent vele vormen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.