Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Obesitas zorgt voor Alzheimer-epidemie

Het toenemend aantal mensen met obesitas zal in de toekomst leiden tot een explosie van Alzheimer. Dat voorspelt de Alzheimer Society van Engeland.

Over vijftig jaar hebben meer dan 2,5 miljoen Britten Alzheimer, als gevolg van hun zwaarlijvigheid gedurende het grootste deel van hun leven. Uit onderzoek blijkt dat mensen van zestig die aan overgewicht lijden, twee keer zoveel kans hebben om Alzheimer te ontwikkelen dan mensen met een gezond gewicht.

Gezonder eten
De Alzheimer Society heeft een waarschuwing uitgebracht en raadt mensen aan meer te bewegen en gezonder te eten.
Ook een speciale website moet binnenkort Britten laten inzien wat hun risico is op Alzheimer.

2 REACTIES

  1. bij mij zit het in de familie,vervroegde alzheimer,dus heeft het geen zin om mij hier om druk te maken,wel om maatregelen te nemen,dement word je onverwachts,is geen pijl aan op te trekken.dus leef en geniet,je zorgen maken om iets wat je niet voorkomen kunt is zinloos.wat die alzheimer epidemie betreft,in januarie van dit jaar,kregen mensen massaal een hersenbloeding,en nu in april krijgen diezelfde mensen massaal alzheimer? Bizar…

  2. Lees alle reacties
  3. misschien komen die mensen wel helemaal niet boven de 60 en komen ze onder een auto terecht als ze een straat oversteken. Of misschien moeten die zelfde mensen niet koken in bijv. aluminiumpannen of mensen die slank zijn, niet meer kamperen. Of misschien moet iedereen massaal aan de denksport en hersengymnastiek gaan doen.
    Er zijn zoveel redenen waarom die mensen geen alzheimer zullen krijgen.
    Laten die mensen die zo doemdenken eens aan hun eigen gezondheid denken. al dat piekeren is ook niet goed.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.