Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

#5 Ode aan een verpleegkundige: ‘Boegbeeld van de palliatieve zorg’

In aanloop naar de Dag van de Verpleging plaatsen we vanaf 7 mei elke dag een bijzondere ode aan een verpleegkundige. Vandaag: de ode van Anita Jonkman aan Alejandra Arias Mesa.
#5 Ode aan een verpleegkundige: ‘Boegbeeld van de palliatieve zorg’

Ik hoef niet eens na te denken wie een ode verdient. Alejandra Arias Mesa is voor mij al jaren het boegbeeld van de palliatieve zorg. Iemand waar de cliënt altijd bij terecht kan, waar dan ook voor. Iemand die ook ons als collega altijd een luisterend oor biedt en vooral ook zo menselijk is en niet altijd alleen met het verpleegkundige hart spreekt, maar zeker ook het menselijke hart op de goede plaats heeft. Ze oordeelt niet maar helpt je problemen op te lossen. Dit geldt voor zowel de cliënten als collega’s. Je kan haar altijd bereiken en ze hoort ook graag de leuke verhalen die we beleven bij cliënten aan. Voor mij is ze dé topverpleegkundige die samenwerkt met alle disciplines die nodig zijn om leven goed en mooi te laten zijn.
Anita Jonkman, palliatief verzorgende

Hier begon het allemaal mee

Weet je nog, de bijzondere ode die longarts Sander de Hosson schreef aan een verpleegkundige? Bijna vijftigduizend mensen lazen hem al. Gemist? Lees het hier.

1 REACTIE

  1. Zo dat is een hele terechtte ode. Ben zo blij dat ik 10 jaar met haar heb mogen samenwerken. Heel veel klanten hebben wij samen verzorgd. Vooral 1 mevrouw uit Hoogvliet daar denk ik nu nog wel eens aan. Allebei terug komen in onze vrije tijd om haar te verzorgen.
    Laatst had ik haar nog willen bellen voor een mw uit Hendrik Ido Ambacht. Hoe ze deze mevrouw zou kunnen begeleiden. groetjes Henny Schiks.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.