Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OLVG biedt patiënten ’tijdelijke zorg’

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam ondertekent vandaag een samenwerkingsovereenkomst om de doorstroom van patiënten naar verzorgings- en verpleeghuizen te verbeteren. Dit meldt Dagblad Trouw vandaag.

De betrokken zorginstellingen hebben het concept de afgelopen twee jaar al uitgeprobeerd. Het bleek een succes, het aantal ‘verkeerde-beddagen’ nam af met 70 procent. Het ziekenhuis slaat nu samen met Zorggroep Amsterdam-Oost (ZGAO) en Amsta de handen ineen om mensen die nog niet naar huis kunnen, tijdelijke zorg te bieden.

Sneller bedden vrij
Tijdelijke zorg biedt patiënten de gelegenheid te herstellen en zich voor te bereiden op de vervolgstap: terug naar huis of verhuizen naar een gewenste woonvoorziening met zorg. Daardoor krijgen ze niet het gevoel dat ze naar een verpleeghuis zijn verhuisd, aldus de betrokken partijen. In veel gevallen kan de patiënt zelf na herstel weer naar huis. Voordeel is dat dankzij dit concept sneller bedden vrijkomen in het ziekenhuis en ze niet langer worden bezet door mensen die al klaar zijn met hun behandeling.

Ketenzorg
‘De betrokken verpleeghuizen zijn enthousiast om deze nieuwe tijdelijke zorg in hun huizen te organiseren, vanwege de verbeteringen voor de patiënt’, aldus Rita Harmsen, projectleider Ontslagmanagement & Ketenzorg van het OLVG. ‘Het is een uitdaging om patiënten óf terug naar huis óf naar een woonplek te begeleiden die het beste past bij hun wensen en behoeften.’

Trouw
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.