Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OLVG opent grootste SEH van Nederland

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis heeft vrijdag de grootste spoedeisende hulp van ons land geopend.

De oppervlakte van de SEH is bijna verdrievoudigd van 800 naar 2000 vierkante meter. De spoedeisende hulp van het Amsterdamse ziekenhuis is nu al met 44.000 patiënten per jaar de drukste van het land.

Korte screening

Met de inrichting volgens het Boston triage-systeem wil het OLVG voorkomen dat dure behandelkamers onnodig worden gebruikt door patiënten met lichte verwondingen. Met een korte screening wordt bepaald hoe snel een patiënt gezien moet worden, wat de zwaarte van de benodigde zorg is en in welke ruimte de patiënt gezien kan worden. Daarna worden patiënten ingedeeld in de zorg voor Emergency Care, Urgent Care en Short Care, waarvoor aparte behandelkamers zijn ingericht.

Brandwonden

De vernieuwde SEH beschikt nu over twee shock rooms, speciale kinderkamers, een psychiatrische ruimte, een speciale douchekamer voor brandwonden en chemische verwondingen, behandelkamers voor de oogarts, KNO-arts en kaakchirurg, een kamer voor eerste harthulp en een observatorium. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.