Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM laat zaak Lucia de B. herbeoordelen

Het Openbaar Ministerie (OM) laat onderzoeken of de Haagse verpleegkundige Lucia de B. terecht is veroordeeld voor moord. Haar zaak wordt dus herbeoordeeld.
OM laat zaak Lucia de B. herbeoordelen

 

Het onderzoek wordt verricht door de commissie Evaluatie afgesloten strafzaken (Posthumus II). Het is de derde zaak in ons land die opnieuw wordt beoordeeld.

Betrouwbaarheid

De commissie-Posthumus II zal onder meer onderzoeken of De B. inderdaad ‘opvallend vaak’ dienst had als er iemand stierf.

Ook bekijkt de commissie of deskundigen destijds alle relevante informatie kregen van de politie. Daarnaast gaat de commissie uitzoeken of het gerechtshof wist dat wetenschappers van mening verschillen over de betrouwbaarheid van een cruciale toxicologische test.

Goede hoop

De advocaat van Lucia, Franken, heeft goede hoop dat het onderzoek zijn cliënt zal vrijpleiten. Het onderzoek van de commissie Posthumus II kan leiden tot heropening van de zaak.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.