Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM onderzoekt onnatuurlijke dood borstkankerpatiënte

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt de dood van een 58-jarige patiënte die behandeld werd in een privékliniek in Bilthoven.
OM onderzoekt onnatuurlijke dood borstkankerpatiënte

De vrouw kreeg in privékliniek Berg en Bosch in Bilthoven een alternatieve therapie tegen borstkanker. Zij overleed 8 oktober in het Amsterdamse VU-ziekenhuis, waar ze zich kort daarvoor had gemeld.

Infusen
Volgens justitie is de 58-jarige vrouw niet aan borstkanker overleden, maar is zij een onnatuurlijke dood gestorven. In de dagen voor haar plotselinge overlijden bezocht ze de particuliere kliniek, waar onder meer chelatietherapie wordt gegeven. Daarbij krijgen patiënten twintig tot dertig infusen toegediend om hun bloed te zuiveren. Chelatie is volgens deskundigen een alternatieve therapie waarvan het effect niet bewezen is. Na de dood van de patiënte heeft de politie drie huiszoekingen gedaan in de kliniek, waarbij de administratie en medische materialen in beslag zijn genomen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.