Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Omstreden landmachtspotje wint prijs

Het verpleegkundespotje van de welbekende geschikt/ongeschikt reclame van de Koninklijke Landmacht heeft een 'magneet' gewonnen. Dit is een bekroning voor het meest creatieve werk in arbeidsmarktcommunicatie.
Omstreden landmachtspotje wint prijs

In het filmpje is een vrouwelijke verpleegkundige met een blauw oog te zien die bijzonder koelbloedig zorg verleent aan een blijkbaar agressieve patiënt. De gemolesteerde verpleegkundige krijgt vervolgens het predikaat ‘geschikt’.

Commotie
In oktober 2008 was er wat commotie rondom het wervingsspotje: vakbond NU’91 eiste dat de reclame onmiddellijk van de buis werd gehaald. ‘De commercial suggereert dat het stoer is om klappen te krijgen als verpleegkundige en toch gewoon je werk blijven doen. NU’91 pleit al sinds jaar en dag voor een veilige werkomgeving van verpleegkundigen en verzorgenden en dringt er bij werkgevers en overheid op aan om hier goed beleid op te maken en uit te voeren,’ aldus de vakbond.

Durf
Het ministerie van Defensie legde de eis van NU’91 naast zich neer, het spotje bleef op de buis. Volgens een voorlichter was reclame júist bedoeld om aan te geven dat verpleegkundigen bij de Landmacht doorzettingsvermogen, durf en plichtsbesef hebben.

Magneet 
De Stichting Jaarprijzen Personeelscommunicatie (SJP) reikte nu een ‘magneet’ uit aan het spotje, vorige week in de Lichtfabriek in Haarlem. De Magneet is de bekroning voor het meest creatieve werk in arbeidsmarktcommunicatie.

Bekijk het filmpje hier:

Door: redactie Nursing

Dubieus wervingsspotje Defensie wel ‘geschikt’
Verpleegkundigen boos over spotje landmacht

1 REACTIE

  1. Helemaal terecht dat dit spotje niet van de buis is gehaald. Neen, het is niet stoer om klappen te krijgen (wat een malle gevolgtrekking) maar het is wel stoer om je koers te vervolgen, consequenties soms te aanvaarden en door te gaan.
    Ik heb wel eens een kaakfractuur opgelopen van een patient en zat de volgende dag bij hem om het uit te praten.Dat heeft óók hem geholpen. Geen enkel beroep is zonder risico’s, als we dat willen vinden kunnen we lang zoeken. En je kunt een beleid maken zo lang als je arm, werken met mensen brengt nou eenmaal risico’s met zich mee die niet zijn te omschrijven of te voorkomen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.