Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oncologieverpleegkundige krijgt prestigieuze award

Onlangs ontving, Jan Ouwerkerk (1956), oncologieverpleegkundige en researchcoördinator in het Leids Universitair Medisch Centrum, de prestigieuze Pearl Moore “Making a Difference International Award for Contributions in Cancer Care”.
Oncologieverpleegkundige krijgt prestigieuze award
Foto: V&VN Oncologie

Hij kreeg de prijs uit handen van de voorzitter van de Amerikaanse Oncology Nursing Society (O.N.S.) tijdens de opening van het 38ste O.N.S. congres in Washington. Deze prijs wordt uitgereikt aan een persoon die heeft bijgedragen aan een duidelijke verbetering van de kankerzorg, op het gebied van onderzoek, educatie en klinische zorg.

Professionalisering

Jan Ouwerkerk kreeg de prijs vanwege zijn jarenlange betrokkenheid bij het klinische kankeronderzoek, het voorzitterschap van het LOOV (Landelijk Overleg Oncologie Verpleegkundigen) en zijn rol als ontwikkelaar en organisator van educatieprogramma’s voor verpleegkundigen op nationaal en Europees niveau. Hij is een veel gevraagd spreker op nationale en internationale congressen en draagt met zijn enorme netwerk bij aan de ontwikkeling van de oncologieverpleegkunde en de professionalisering van de beroepsgroep, zo meldt V&VN Oncologie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.