Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Oncologieverpleegkundige van het jaar 2010 gekozen

Paofi Tjia, verpleegkundige van de afdeling medische oncologie van het UMC Utrecht is oncologieverpleegkundige van het jaar 2010 geworden. Dat werd bekendgemaakt tijdens de Oncologiedagen op 16 en 17 december in Utrecht.
Oncologieverpleegkundige van het jaar 2010 gekozen

Volgens het juryrapport vervult Paofi Tjia een voortrekkersrol in de oncologieverpleegkunde. ‘Zij treedt op als innovator en inspirator in de oncologische zorg, door de manier waarop zij haar rol als begeleider van verpleegkundigen die de oncologieopleiding doen vervult’, is het commentaar van de jury. ‘Tjia is een wandelende oncologische wikipedia, maakt zich sterk voor de verbetering van de zorg voor mensen met kanker, deskundig en onvermoeibaar, stille kracht, al 25 jaar betrokken met de oncologie en vereniging, zo’n verpleegkundige wens je in ieder ziekenhuis.’

Bijzondere prestaties door oncologieverpleegkundige
Tjia ontving voor haar prestaties de Amgen Oncology Award of Excellence Oncology Nursing 2010, een oorkonde en een geldbedrag van 1500 euro. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een oncologieverpleegkundige die een bijzondere prestatie heeft geleverd met betrekking tot de oncologieverpleegkunde in Nederland.

Voorselectie
Alle leden van V&VN Oncologie konden afgelopen tijd een persoon kandidaat stellen, die aan een aantal criteria moet voldoen. Uit deze groep werden door een speciale jury vijf kandidaten geselecteerd. Tijdens de Oncologiedagen konden de aanwezigen de uiteindelijke winnaar kiezen.

V&VN Oncologie
Door: redactie Nursing

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.