Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Onderhandelingen cao VVT opgeschort

De cao VVT (thuiszorg en ouderenzorg) loopt zondag 30 juni af, maar een nieuwe cao komt er de komende maanden niet. Werkgevers en vakbonden gaan waarschijnlijk in de eerste week van september verder onderhandelen.
Foto Arno Massee

Er is meer tijd nodig om tot een nieuwe cao VVT te komen omdat werkgeversorganisaties ActiZ en Zorgthuisnl nog niet kunnen inschatten wat ze kunnen bieden. Dat komt door twee recente politieke besluiten: het pensioenakkoord en de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Die laatste wet gaat per 1 januari 2020 in en bevat afspraken over het ontslagrecht, werken met oproepkrachten en de WW.

Bijpraten

Werkgevers en vakbonden laten zich op 8 juli gezamenlijk bijpraten over de mogelijke gevolgen van deze besluiten voor de thuiszorg en ouderenzorg. Echt onderhandelen gebeurt dus pas weer na de zomer, waarschijnlijk in de eerste week van september.

Nog geen eisen bonden

De vakbonden kunnen op dit moment nog niets zeggen over hun eigen eisen, benadrukt Rolf de Wilde, onderhandelaar namens NU’91. ‘We moeten eerst een volledig beeld hebben van de financiële situatie voor we over bijvoorbeeld salarisverhogingen kunnen praten. Tot nu toe ging het vooral over thema’s zoals werkdruk en roosters, maar concrete afspraken daarover zijn nog niet gemaakt.’ Tot er een nieuwe cao VVT is afgesloten gelden standaard de regels uit de oude cao.

De onderhandelingen over een nieuwe cao Ziekenhuizen zijn mislukt. Lees over de acties die ziekenhuisverpleegkundigen plannen.

1 REACTIE

  1. Wordt er ook gesproken over de dienstjaren.
    ik weet de intramuraal bij 12,5 jaar al een beloning krijgt maar extramuraal pas de eerste bij 25 jaar.
    Dit kan toch niet!!
    Ik heb intramuraal gewerkt en werk nu extramuraal. Dit is lichamelijk zwaarder dan intramuraal.
    Waar komt dus die regeling vandaan?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.