Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderhandelingen cao VVT ‘zo snel mogelijk’ hervat

Werkgevers en werknemers zullen 'op korte termijn' de onderhandelingen rondom de cao VVT hervatten.
Onderhandelingen cao VVT 'zo snel mogelijk' hervat

Dit zegt woordvoerster Karin Weerts van vakbond NU’91 na vragen van Nursing.nl. Vanuit branchevereniging ActiZ kwam gisteravond het verzoek om samen met de andere bonden het CAO overleg voor de VVT sector te hervatten. ‘Waar de werkgevers onze eisen in eerste instantie ‘onbespreekbaar noemden, zijn ze nu toch bereid om over dingen te praten,’ aldus Karin Weerts. ‘Ook over de punten waar we het niet eens konden worden, zoals het behoud van koopkracht, een beter scholingsbeleid en het levensfasebewust roosteren.’

Cao-onderhandelingen VVT liepen vast
De cao-onderhandelingen voor de sector Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT) liepen in maart dit jaar vast omdat de bonden het eindaanbod van de werkgevers niet wilden accepteren. Zij vonden dat de werknemers er té sterk op achteruit zouden gaan, wanneer ze dat wel zouden doen.

Actievoeren helpt
Om de werkgevers duidelijk te maken dat verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam in deze sector waarde(n)volle arbeidsvoorwaarden verdienen, startten de vakbonden met verschillende acties voor een betere cao VVT. ‘Blijkbaar hebben deze acties zin gehad,’ zegt Karin Weerts.

Wanneer de onderhandelingen exact worden hervat, is nog niet bekend. Maar duidelijk is wel dat het op korte termijn moet gebeuren.

Door: redactie Nursing, Nienke Berends

Abonneren
Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.