Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Onderhandelingen cao ziekenhuizen gaan verder

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) wil weer aan tafel met de vakbonden. Dinsdag stuurde de NVZ de bonden een brief, waarin het de bonden uitnodigt om op 3 maart weer aan tafel te komen.
Onderhandelingen cao ziekenhuizen gaan verder

Het lijkt er dus op dat de acties in de verschillende ziekenhuizen hebben geholpen. Elise Merlijn, cao-onderhandelaar bij FNV Zorg & Welzijn zegt over de uitnodiging:  ‘Dankzij de acties van het ziekenhuispersoneel en het door ons gestelde ultimatum is de deur weer geopend. De NVZ heeft zijn eindbod ingetrokken en wil weer aan tafel. Dat is alvast een goed begin. Maar dat betekent niet dat we er nu zijn. Integendeel. Er zal nog stevig onderhandeld gaan worden. En de druk van mogelijke acties moet voelbaar blijven voor de werkgevers. Daarom blijven we voorlopig gewoon actievoeren!’

Verpleegkundigen gaan mogelijk staken

Vorige week werd bekend dat verpleegkundigen in ziekenhuizen mogelijk ‘minder patiëntvriendelijk’ actie gaan voeren omdat er nog geen nieuwe cao is. Lees meer>>>

Ultimatum

Op 19 februari jl. hebben de bonden een ultimatum aan de NVZ gestuurd. In dit ultimatum werd geëist dat het eindbod van tafel moest en werden nogmaals de eisen van het ziekenhuispersoneel benadrukt. Dit ultimatum heeft de NVZ nu dus ten harte genomen.

Hoe zat het ook alweer met die cao ziekenhuizen?
Bekijk hier het overzicht>>>

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.