Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onduidelijk of zorgsoap Malaika een vervolg krijgt

Afgelopen vrijdag is de laatste aflevering van Malaika uitgezonden op RTL 5. Het is niet duidelijk of de zorgsoap na de zomer een vervolg krijgt.
Onduidelijk of zorgsoap Malaika een vervolg krijgt
Foto: ANP

Na vijftig afleveringen is er een einde aan het eerste seizoen van Malaika gekomen. Eerder meldde zenderbaas Paul Cormont positief te staan tegenover een vervolg. Per aflevering keken tussen de 150 tot 200 duizend kijkers, maar via uitgesteld kijken bereikte RTL 5 ook veel publiek. Ook medefinancierder Actiz zou tevreden zijn.

Jongeren motiveren

De soap is samen met ActiZ en zorgorganisaties ontwikkeld. ‘Malaika’ draait onder andere om drie stagiaires die samenwonen in een antikraakpand en hun eerste stappen zetten in het werken in de zorg. In zorgcentrum Malaika werken ze samen met ervaren verzorgenden en verpleegkundigen, wiens werk, privélevens en onderlinge relaties ook naar voren komen in de verhaallijnen. De betrokken partijen hopen met de soap jongeren te motiveren om voor een baan in de zorg te kiezen.

Winnen! Wil jij een exclusieve Malaika-tas winnen? Mail dan je naam, leeftijd en adres naar redactie@tvvonline.nl. Volgende week verloten wij de tas onder de inzendingen.

 

In de nieuwste Tijdschrift voor Verzorgenden lees je een reportage vanaf de set van Malaika.

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.