Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Meer duidelijk over boosterprik voor zzp’ers in de zorg

Van wie en wanneer krijg je als zzp’er in de zorg de uitnodiging voor je boostervaccinatie? Het antwoord is nog onduidelijk, bleek uit navraag van Nursing.
Foto: Thea Sophie (Unsplash)

Update 6 december 2021: meer duidelijkheid

Inmiddels is er meer duidelijkheid over de boosterprik voor zelfstandige zorgaanbieder. Zzp’ers in de zorg kunnen binnenkort hun uitnodigingsbrief voor de boostervaccinatie aanvragen bij brancheorganisatie voor zelfstandige zorgaanbieders SoloPartners. Lid worden van SoloPartners is niet nodig.

Naar verwachting is het vanaf het einde van deze week mogelijk de uitnodiging aan te vragen, meldt de organistie. Ook kleine zorgaanbieders die niet aangesloten zijn bij een brancheorganisatie kunnen bij SoloPartners terecht voor de uitnodigingen voor hun medewerkers.

__________________________________________________________

2 december: onduidelijkheid over boostervaccinatie voor zzp’ers in de zorg

‘Het is om moedeloos te worden, ik word van het kastje naar de muur gestuurd.’ En: ‘Ik ben al 3 dagen aan het bellen met de vraag of ik ook een uitnodiging krijg voor de boostervaccinatie.’ Het zijn voorbeelden uit e-mails van gefrustreerde zelfstandig werkende verpleegkundigen die de afgelopen week binnenkwamen bij Nursing.

RIVM: nog geen antwoord

Op de vraag van wie en wanneer je als zzp’er in de zorg de uitnodiging voor je boostervaccinatie krijgt, is nog geen duidelijk antwoord. De website van RIVM vermeldt: ‘Zzp’ers in de zorg kunnen worden uitgenodigd door de werkgever waar ze op dat moment werkzaam zijn.’ Op de vraag hoe dit zit voor zzp’ers die niet voor een instelling werken, kon een woordvoerder van RIVM geen antwoord geven.

Binnenkort duidelijkheid

Ook de website ZZP-erindezorg.nl meldt dat er veel vragen binnenkomen over het boostervaccin voor zzp’ers. Volgens deze organisatie moeten het RIVM en het ministerie van VWS de vaccinatieroute voor flexwerkers nog vaststellen. Dit geldt bijvoorbeeld als je via een bemiddelingsbureau werkt of een PGB-cliënt hebt.

De komende weken zou meer duidelijk moeten worden, en voorlopig is het volgens ZZP-erindezorg.nl ‘nog even afwachten hoe de route voor de boosterprik voor zzp’ers in de zorg gaat lopen’.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.