Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Online loopbaanspreekuur voor verpleegkundigen

Samen met het UMC Utrecht houdt Nursing vandaag spreekuur voor verpleegkundigen die vragen hebben over doorleren en hun loopbaan.  
Online loopbaanspreekuur voor verpleegkundigen

Vanaf 13.00 kun je met al je vragen over leren en loopbaan terecht bij doorscholingscoach in het UMC Utrecht, Helga Kragten. Dit kan via #loopbaan.

Ben je gediplomeerd verpleegkundige maar benieuwd naar je verdere mogelijkheden? Solliciteer je je suf, maar word je maar niet aangenomen? Voor dergelijke vragen en problemen kun je volgende week donderdag op Nursing.nl terecht.

Hoe werkt het:

Hoe stel je een vraag via Twitter:
– Log in op je eigen twitteraccount;
– Typ je vraag voor Helga in;
– Typ daar achter de hashtag #loopbaan en maak eventueel een mention voor @nursing_nl.

Eerst iets meer weten over Helga? Lees haar blogs:
Doorleren of niet?
‘Waarom wil je deze baan?’
Solliciteren is ook een vak
Ervaringen van de doorscholingscoach verpleegkundigen

6 REACTIES

 1. Beste J,
  De afweging hoe je je keuze wilt maken in je werk ten aanzien van je prive-situatie is heel persoonlijk. Ik vind het moeilijk om via deze mail daar iets over te adviseren. Daar zullen door jou verschillende overwegingen in meegenomen worden zoals tijd voor je kind, financiele situatie, welke uitdaging je in je werk nodig hebt om je prettig te voelen, etc.
  Er zijn organisaties die positief zullen reageren op een sollicitatiebrief van jou wellicht mede ook door je ervaring in het buitenland. Volgens mij is het vooral belangrijk in je sollicitatie een goede motivatie neer te zetten en te benoemen waar je kwaliteiten liggen en je werkervaring. Wanneer je nog niet zo goed weet waar je moet beginnen, is een uitzendbureau een goede start. Zo kom je verschillende organisaties binnen waar je je zelf kunt profileren, maar ook de gelegenheid voor jou om te ervaren of je de werksetting wel of niet prettig vindt. Tevens heb je tijd om weer te wennen aan de Nederlandse werkomgeving (die mogelijk in die vijf jaar veranderd is?)
  Om te gaan werken bij de GGD adviseer ik je open sollicitaties te schrijven. Ook hier is een goede sollicitatiebrief met CV belangrijk!
  Succes!
  met vriendelijke groet,
  Helga

 2. Lees alle reacties
 3. Beste Helga,
  Ik ben een HBO-V opgeleide verpleegkundige en woon momenteel in Afrika, ik werk daar voor een lokale organisatie als case-manager met een lokaal salaris. Ivm politieke omstandigheden keer ik begin 2012 terug naar Nederland. Ik dacht altijd dat ik in het ziekenhuis wilde werken, ik ben daar nu helemaal van afgestapt. Ik wil graag iets sociaals, GGD, etc, en uiteindelijk een Master Gezondheidswetenschappen/ Publc Health. Ik vraag me af hoe ik mijn buitenland ervaring (5 jaar) kan ombuigen naar iets positiefs, want de meeste organisaties heb ik gemerkt, vind het vaak negatief; Je bent al lang uit Nederland weg. Ik heb ontzettend veel ambitie, maar ben ook een alleenstaande mama, dus ik voel me soms alsof ik in een spagaat zit. Zal ik toch maar die laagbetaalde baan accepteren zodat ik meer bij mijn kindje kan zijn? Of moet ik er toch maar gewoon voor gaan? Ohhh en dan nog een laatste vraag (als dat kan) hoe kom je het snelste binnen bij een organisatie voor maatschappelijke gezondheidszorg zoals het GGD, de vacatures zijn er amper? Open sollicitatie?

 4. Ha Denise,
  Om je doel te bereiken is het in ieder geval al goed dat je stage hebt gelopen op een kinderafdeling.
  Om ziekenhuiservaring op te doen adviseer ik je om je in te schrijven bij verschillende uitzendbureaus en dus niet alleen die van het ziekenhuis zelf. Zo heb je meer kans om werkervaring in het ziekenhuis op te doen.
  Verder kan je open sollicities schrijven naar kinderafdelingen. Belangrijk om daar je enthousiasme voor dit specialisme in je motivatie te benadrukken. Vaak is het handig om telefonisch leidinggevenden te benaderen en je zelf voor te stellen. Daarin kan je je belangstelling voor een baan op die kinderafdeling aangeven. In dit gesprek vertel je je enthousiasme voor het specialisme en vraag je wat ze op die afdeling belangrijk vinden in de kwaliteiten van hun collega’s. Daar kan je in je brief dan nog weer beter op in spelen. Informeer of het mogelijk is om een dag mee te lopen op de afdeling. Zo kunnen ze jou leren kennen en andersom leer jij de afdeling kennen.
  Succes!
  met vriendelijke groet,
  Helga

 5. Hallo Helga,
  Ik ben net afgestuurd MBO verpleegkundige en ben er nog niet echt uit wat ik moet doen om mijn doel te bereiken. In mijn laatste jaar heb ik stage gelopen op de kinderafdeling en ik vond dit helemaal leuk.. Ik weet ook zeker dat dit de afdeling is waar ik later wil gaan werken. Helaas zijn er beperkte vacatures voor deze afdeling en willen zij graag dat je de kinderaantekeningen in je bezet hebt. Deze wil ik heel graag halen maar daarvoor heb je helaas ervaring in het ziekenhuis voor nodig en deze heb ik niet. Ook via het flexbureau van het ziekenhuis kan ik onvoldoende ervaring op doen. Wel heb ik ervaring op diverse andere gebieden zoals de verst. gehandicapte, lichamelijk gehandicapte en geriatrie. Heeft u misschien tips hoe ik mijn doel kan bereiken?

 6. Beste Rachel,
  Wat leuk dat je deze ambitie hebt! Ik adviseer je naar de website te gaan van een universiteit bv van Utrecht voor de geneeskunde-opleiding. Daar kun je alle informatie vinden over de toelatingseisen en inschrijving. Er is vaak ook een mogelijkheid voor persoonlijk advies over de toelatingseisen. Dat lijkt me met jouw CV handig te doen.
  Succes.
  met vriendelijke groet,
  Helga

 7. Hallo Helga,
  Ik ben Rachel Pierik, ben 30 jaar. Ik ben vanaf 2002 werkzaam als MBO-verpleegkundige. Vorig jaar heb ik een HBO-management opleiding afgerond met positief resultaat. Het Leidinggeven vindt ik leuk maar ik wil meer kunnen betekenen voor mijn clienten/patienten. Mijn ambitie is om mij op te laten leiden tot arts….maar hoe pak ik dit aan? Momenteel werk ik niet in een ziekenhuis, heb wel pogingen gedaan om binnen te komen, maar tevergeefs. De redenen die ik krijg zijn, dat ik te lang uit het ziekenhuis weg ben. Wat kan en moet ik doen om in aanmerking te komen voor de opleiding tot basisarts???
  Met vriendelijke groet,
  Rachel Pierik

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.