Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online test: ga jij goed in gesprek met de mantelzorger?

Verzorgenden en verpleegkundigen kunnen online testen in hoeverre ze goed samenwerken met mantelzorgers.
Online test: ga jij goed in gesprek met de mantelzorger?
Foto: Mezzo

De test is opgezet in het kader van een campagne van mantelzorgvereniging Mezzo. Mezzo wil verzorgenden en verpleegkundigen erop wijzen hoe belangrijk het is om in gesprek te gaan en te blijven met mantelzorgers. Omdat de groter wordende rol van mantelzorgers en zorgvrijwilligers volgens Mezzo ook invloed heeft op het werk van verzorgenden en verpleegkundigen.

Ervaring mantelzorgers

‘Mantelzorgers weten welke impact de ziekte of beperking voor de cliënt heeft. Maar weten ook wie hun naaste was voor het ziekteproces en kennen de context van de eigen omgeving. Verpleegkundigen, verzorgenden of helpenden kunnen deze ervaring gebruiken en aanvullen met eigen professionele vaardigheden’, meldt Mezzo op haar website.

Test

Na invulling van de testvragen verschijnt een persoonlijke uitslag. Op die manier kunnen verzorgenden, verpleegkundigen en helpenden zien in hoeverre zij mantelzorgers en zorgvragers faciliteren en ondersteunen en in hoeverre zij afstemmen en samenwerken met mantelzorgers. Zo kunnen zij zelf oordelen of ‘in gesprek gaan’ loont.

 

Klik hier om de test te doen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.