Online videoconsult voor Alzheimerpatiënt

Het VUmc Alzheimercentrum in Amsterdam heeft een digitaal patiëntenportaal geopend voor Alzheimerpatiënten, medici en mantelzorgers.

Alzheimerpatiënten en mantelzorgers hoeven na de diagnose niet meer voor een consult naar Amsterdam te reizen, maar kunnen gebruik maken van een online videoconsult.

 

Besparen reistijd

Voor de diagnose van Alzheimer is een fysieke ontmoeting bij het VUmc Alzheimercentrum noodzakelijk. De bezoeken daarna kunnen belastend en onpraktisch zijn voor de patiënt. Soms moet iemand uren reizen voor een gesprek van vijftien minuten. Door in een beveiligde online omgeving informatie te delen hoeft de patiënt geen grote afstand meer te overbruggen. Naast de functie van een videoconsult bevat het portaal ook actuele informatie over Alzheimer. De patiënt en de mantelzorger kunnen tegelijk inloggen bij een online consult met de medisch specialist en op die manier het juiste advies krijgen.

 

Bron: VUmc

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.