Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Online vragenlijst over onderbezetting zomerperiode

Verzorgenden en verpleegkundigen kunnen problemen ervaren door onderbezetting in de zomerperiode. Zij kunnen hun klachten melden via een online platform: Monitor Zomerbezetting Zorg.
Fotolia_71113581_Subscription_Yearly_XXL.jpg
De monitor is bedoeld als check hoe de bezetting in 2016 wordt ervaren. - Foto: Fotolia

Dit meldt initiatiefnemer NU’91: ‘Een verhoogde werkdruk door een tekort aan personeel in de vakantieperiode gaat immers ten koste van de verpleegkundige, collega’s en patiënten en cliënten’, aldus de beroepsvereniging op haar website.

Welzijn verzorgenden

Volgens NU’91 kan vooral in de verpleeghuizen en ziekenhuizen de tekorten flink oplopen, wat ten koste gaat van de kwaliteit van zorg en het welzijn van de verzorgenden en verpleegkundigen. De monitor is bedoeld als check hoe de bezetting in 2016 wordt ervaren. Nadat verzorgenden en verpleegkundigen de online vragenlijst hebben ingevuld, gaat NU’91 deze evalueren en als hier aanleiding voor is het gesprek erover aan met politici en werkgevers.

Klik hier om de online vragen te beantwoorden >>

Hoe zorg je ervoor dat je je lijf niet te veel overbelast? En hoe ga je om met tijdsdruk op het werk? Je leest het in ons dossier ‘Werkdruk’ >>

2 REACTIES

 1. Maria , Ik ben het volkomen met je eens dat er het hele jaar onderbezetting is. De schuldvraag moet je niet bij Van Rijn leggen maar bij jullie eigen directie of leidinggevende. Zij worden betaald ( en goed ook) om creatief leiding te geven echter komt dit niet van de grond zolang budget boven zorg gaat. Bekijk in Nederland de salarissen eens van de bestuurders. Hier is nog winst voor de zorg te halen.
  Sjef Ramakers

 2. Lees alle reacties
 3. Ja we zijn onderbezet, terwijl het niet rustiger is, bedden tekort, extra werken.
  Kunnen niet drie weken op vakantie.
  Maar dit is al jaren zo.
  Begin te balen van dit onderwerp, er verandert toch niets
  Dhr. Van Rijn kan wel rustig op vakantie gaan., wij lossen het zelf wel weer op

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.