Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onrust bij ambu-personeel Amsterdam

Onder het ambulancepersoneel van de Amsterdamse GGD is grote onrust ontstaan over een plan van de directie de ambulancedienst af te stoten naar particuliere concurrent VZA. Dat meldt Het Parool.
Onrust bij ambu-personeel Amsterdam

Werknemers vrezen dat hun arbeidsvoorwaarden erop achteruit gaan als zij onder de VZA komen te vallen en hun ambtenarenstatus verliezen. De honderd medewerkers ontvingen een e-mail van de directie over de voorgenomen plannen. In tegenstelling tot eerdere beloften verdwijnt vrijwel zeker de gemeentelijke ambulancedienst als zelfstandige organisatie. Al per 1 januari 2011 zou één grote organisatie onder leiding van de VZA moeten ontstaan. VZA is dan ook de vergunninghouder.

Opties
GGD-directeur Paul van der Velpen laat aan het Parool weten dat er nog geen concreet voorstel ligt. Er staan verschillende opties open, waaronder het onderbrengen van de gemeentelijke ambulances in een particulier bedrijf onder leiding van de VZA. Een alternatief kan zijn beide organisaties onder gemeentelijk beheer te brengen.

Ambulancevergunning
De ambulancediensten van VZA en de GGD werken al langere tijd samen in het Rava, een regionale koepel. Per 1 januari geeft de overheid nog maar één ambulancevergunning per regio af, zodat de beide bedrijven wel vergaand moeten samenwerken.

Zorgvisie
Door: redactie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.