Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslag voor 600 thuiszorgmedewerkers

De Haagse zorginstelling Meavita wil ongeveer 660 deeltijd medewerkers in de thuiszorg ontslaan. Met de ontslagen zijn naar schatting 363 banen gemoeid.
Ontslag voor 600 thuiszorgmedewerkers

 

De directie heeft dat dinsdag bevestigd. Volgens een woordvoerster is niet uitgesloten dat bij andere takken van het bedrijf ook ontslagen zullen vallen. Het bedrijf is nog in gesprek met de vakbonden. Het probeert boventallig personeel zoveel mogelijk te herplaatsen.

 

In de problemen

Instellingen voor thuiszorg hebben sinds vorig jaar te maken met een nieuwe wet die de onderlinge concurrentie tussen de bedrijven aanwakkert. Meavita zegt door deze wet in problemen te zijn gekomen. In Den Haag heeft Meavita in totaal 6000 medewerkers in dienst.

 

Ook andere thuiszorgbedrijven

Volgens Margriet de Lange van vakbond CNV Publieke Zaak staan er bij andere thuiszorgbedrijven in Nederland ook honderden banen op de tocht. Ze vreest dat door bezuinigingen meer werk door minder mensen moet worden uitgevoerd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.