Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Onze directie verplicht ons het uniform niet meer te dragen, 80 % van het personeel is tegen. Kan dit zomaar? En wie betaalt de stomerij?

Neem contact op met de Ondernemingsraad, de VAR (Verzorgende Adviesraad) of de Cliëntenraad. Kijk of zij zich met jullie willen inzetten voor de terugkomst van jullie uniform. Wanneer je geen uniform meer hoeft te dragen, is een werkgever niet verplicht een vergoeding te geven voor je eigen kleding. Wel kan het handig zijn dat je afspreekt dat de werkgever zorgt voor plastic schorten, zodat je eigen kleding niet smerig wordt. In de CAO VVT zijn geen afspraken opgenomen over vergoeding van werkkleding. Overigens kan een werkgever onbelast bedrijfskleding verstrekken. Vaak krijgen werknemers dan ook een vergoeding voor het reinigen van de kleding.

1 REACTIE

  1. Ik zit ook in deze situatie, ik vraag me af of er iemand succesvol wat aan heeft kunnen veranderen.
    Ik ben dol op mijn uniform, je kunt je met je ogen dicht aankleden ’s morgens, alles wat bedekt moet zijn is bedekt, mijn cup f wordt niet geaccentueerd zoals in de meeste mode-shirts en ’s middags gooi ik het vuile goed heerlijk in de hete was, hang het netjes op en hoef het niet eens te strijken.
    Huiselijkheid vind ik zo’n slecht argument, er is niet 1 bewoner die zegt dat hij/zij op bezoek gaat bij zijn echtgenoot/note. De mensen zeggen dan ‘Vanmiddag ga ik naar huis!’
    Laten we vooral niet denken dat de zuster de bewoner het gevoel van thuis kan bezorgen door simpelweg in haar eigen kleding te gaan werken.
    Mijn werkgever zadelt mij op met een extra kostenpost van zo’n 600€ per jaar, dat ben ik namelijk wel kwijt voor kleding ter vervanging van mijn uniform. Ik ben al blij wanneer ik er alle drie mijn vrije dagen netjes bij loop, dus kleren doorschuiven van vrijetijdskleding naar werkgoed is voor mij geen optie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.