Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook verpleegkundigen De Sionsberg ontslagen

Negentig mensen die in het ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum werken, raken hun baan kwijt. Ook verpleegkundigen kunnen een ontslag verwachten.
Ook verpleegkundigen De Sionsberg ontslagen
Foto: ANP Erik van 't Woud

‘Hoeveel verpleegkundigen hun baan verliezen, is nog niet bekend. Maar er moet zoveel fte bezuinigd worden, dat we wel verwachten dat daar ook verpleegkundige bij zitten. Gedwongen ontslagen sluit ik niet uit’, zegt woordvoerder Michiel ter Laan tegen Nursing.nl. De medewerkers van De Sionsberg krijgen begin september meer duidelijkheid over wie er precies weg moet. Dit gebeurt in overleg met de vakbonden en de ondernemingsraad. In totaal moet bijna een derde van het personeelsbestand vertrekken.

Compact ziekenhuis

Het ziekenhuis in Dokkum verkeert al tijden in financieel zwaar weer. In september leek het ziekenhuis al te moeten sluiten, maar een fusie met Nij Smellinghe uit Drachten voorkwam dat. Volgens de Raad van Bestuur is een reorganisatie nodig om te overleven. ‘Het gaat financieel al een tijd niet goed met De Sionsberg, ook al zetten de medewerkers zich met hart en ziel in. Ook voor dit jaar ziet het er niet gunstig uit en is er sprake van een miljoenenverlies’, zegt Peter Littooy, voorzitter van de Raad van Bestuur. ‘Vandaar dat we komen met een compacter ziekenhuis dat dag en nacht open is. We willen graag onze rol in de regio blijven vervullen.’

Niet alleen in De Sionsberg wordt bezuinigd. In veel meer ziekenhuizen werden afgelopen tijd arbeidsplaatsen geschrapt, afdelingen samengevoegd en tijdelijke contracten niet verlengd. Nursing juni besteedt uitgebreid aandacht aan de verpleegkundige arbeidsmarkt. Nieuwsgierig? Neem hier een abonnement.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.