Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook verzorgende aan onderhandelingstafel cao VVT

Abvakabo FNV neemt bij het cao-overleg op 21 maart een verzorgende mee. Ook de andere bonden mogen elk een extra persoon meenemen naar de onderhandelingstafel.

De onderhandelingen zouden vorige week woensdag al starten, maar vlak voordat ze begonnen stapten werkgevers en andere bonden op. De reden: Abvakabo FNV had zonder aankondiging twee verzorgenden meegenomen om als toehoorder aanwezig te zijn, en de andere bonden wilden alleen met ‘professionele onderhandelaars’ onderhandelen. Een van de meegenomen zorgmedewerkers is Laetitia, die werkzaam is in een verpleeghuis in Amsterdam.

 

Belangrijke overwinning

De vakbond is blij dat ze nu toch één zorgmedewerker mag meenemen. ‘Dit is een hele belangrijke overwinning, een eerste stap naar een goede, nieuwe cao met nauwe betrokkenheid van zorgmedewerkers’, aldus verzorgende Laetitia. Ook de andere bonden mogen elk één extra onderhandelaar meenemen.  

 

Bron: Abvakabo FNV / CNV Publieke Zaak

Foto: Robert Vos (ANP)

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.