Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Open dag bij instellingen palliatieve zorg

Op 7 oktober wordt voor de tweede keer in Nederland de Internationale Dag van de Palliatieve zorg georganiseerd. Het thema is: "Ieder mens heeft recht op palliatieve zorg in de laatste levensfase".

Breed publiek
De organisatoren  willen palliatieve zorg en de mogelijkheden van de zorg onder de aandacht brengen van een breed publiek. Ondanks dat praten over de dood niet echt meer een taboe is in onze maatschappij, zijn er nog veel mensen die niet weten welke mogelijkheden voor ondersteuning er zijn in de laatste levensfase.

Lokale en regionale activiteiten
Voor het algemene publiek worden op 7 oktober allerlei activiteiten in het land georganiseerd, zoals: open dagen bij hospices, artikelen en interviews bij plaatselijke of lokale pers, symposia, informatie markten, concerten, theatervoorstellingen, tentoonstellingen en onthulling van enkele kunstwerken.


Landelijke manifestatie

Op zaterdag 7 oktober zal in Utrecht een landelijke manifestatie worden gehouden op de Stadhuisbrug en Stadsbibliotheek waar ondermeer te volgen is hoe een dag uit het leven van een terminale patiënt eruit ziet. Mensen die in de palliatieve zorg betrokken zijn, vertellen welke ondersteuning zij geven en hoe zij dat doen.

www.dagvandepalliatievezorg.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.