Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ophef rond abortusmaatregel ziekenhuis Ede

Meer dan 2300 mensen in de omgeving van Ede hebben hun handtekening gezet onder een protestverklaring van de werkgroep Geen Abortus. Ze zijn het oneens met het recente besluit van het ziekenhuis om abortussen toe te staan als bij een foetus het Syndroom van Down wordt ontdekt.
Ophef rond abortusmaatregel ziekenhuis Ede
Foto: ANP

De werkgroep heeft de handtekeningen deze week aangeboden aan ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

Protest onder personeel

Ook onder personeel van ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede ontstond onrust toen hun werkgever besloot abortus toe te staan bij een foetus met het syndroom van Down. Bijna 300 van de 2.600 medewerkers vroegen hun werkgever in een brandbrief het besluit terug te draaien. Ook de lokale ChristenUnie en een groep patiënten tekende bezwaar aan tegen het besluit.

Stille tocht

Nu wil de werkgroep Geen Abortus met het ziekenhuis in gesprek met het ziekenhuis. De werkgroep Geen Abortus, die niet wil dat zwangerschappen om reden van het Syndroom van Down worden afgebroken, verklaarde eerder ook na te denken over een stille tocht rond het ziekenhuis om tegen het besluit te protesteren. Tot nu toe heeft het ziekenhuis in Ede alle verzoeken tot een gesprek afgewezen.

Verwijzijng naar ander ziekenhuis

Eerder werden patiënten die een abortus wilden naar andere ziekenhuizen doorverwezen. Onder meer de plaatselijke fracties van de SGP en de ChristenUnie hadden daartoe verzocht.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.