Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Opleidingen en bekwame collega’s belangrijk’

Voor verpleegkundigen is het belangrijk dat zij opleidingsmogelijkheden hebben, evenals voldoende collega's die vakbekwaam zijn. Dat is één van de uitkomsten naar aanleiding van de pilot Excellente Zorg van V&VN en de NPCF.
'Opleidingen en bekwame collega's belangrijk'

In deze pilot zijn vierduizend verpleegkundigen en verzorgenden uit twaalf instellingen ondervraagd over hun werkplezier en werkomgeving. Naast bovengenoemde uitkomst, blijkt ook dat autonomie voor verpleegkundigen en verzorgenden een bepalende factor is voor een prettige werkomgeving. Opvallend is dat verzorgenden positiever zijn over hun autonomie dan verpleegkundigen. Ook zijn verzorgenden over het algemeen meer tevreden over de werkomstandigheden en de kwaliteit van zorg in hun instelling.
 
Verbeterpunten
‘Conclusies over verbeterpunten in het algemeen zijn moeilijk te geven’, zegt Monique Verkerk van V&VN. ‘Per instelling is een aantal verbeterpunten boven water gekomen, waar zij mee verder kunnen voor een goed werkklimaat.’ Volgens V&VN zijn de resultaten van deze meting bovendien belangrijk om te bepalen wat er nodig is om nieuw personeel te werven en de huidige zorgverleners tevreden te houden.

Patiëntenpijler
Als het aan V&VN ligt, breidt het programma Excellente Zorg zich uit naar meer zorginstellingen. Voor het eerst is ook de ervaring van patiënten meegenomen. In het vervolg van Excellente Zorg zal hierover meer bekend worden gemaakt.

Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. Een verbetering in mijn ogen zou kunnen zijn voor verzorgende en stagiaires om niet alleen de BBL stage in het cao op te nemen maar ook van de BOL stage. Het blijkt dat de BOL stagiaires afhankelijk zijn van de instellingen betreft overtallig ingeroosterd zijn of niet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.