Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opnamestop IC Diakonessenhuis Utrecht opgeheven

De opnamestop die het Diakonessenhuis locatie Utrecht vorige week instelde voor de Intensive Care Unit (ICU) is gisteravond opgeheven. De stop werd ingesteld nadat bij drie patiënten de clostridium difficile infectie was vastgesteld.
Opnamestop IC Diakonessenhuis Utrecht opgeheven

Op de website van het ziekenhuis wordt gemeld dat de ICU grondig is schoongemaakt en weer beschikbaar is voor opname van patiënten. Een patiënt verblijft nog op de ICU en wordt conform protocol in isolatie verpleegd.

Opnamestop
Vorige week kondigde het ziekenhuis een opnamestop aan. Deze opnamestop hoorde bij een reeks maatregelen die het ziekenhuis neemt om verdere besmetting van patiënten te voorkomen, conform de protocollen en richtlijnen die alle ziekenhuizen in Nederland hanteren.

Bacterie
De Clostridiumbacterie wordt met enige regelmaat in Nederlandse ziekenhuizen aangetroffen. Bij mensen met een verminderde weerstand kan de besmetting tot een infectie leiden. Gezonde mensen die ermee besmet zijn, worden er in principe niet ziek van, maar zij kunnen de bacterie wel overbrengen via handen of kleding.

Diakonessenhuis
Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.