Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opnieuw agressie tegen ambulancepersoneel

DUIVEN - Ambulancepersoneel in Duiven is afgelopen weekend tijdens het werk bedreigd en opgesloten in een woning. De verpleegkundigen hebben aangifte gedaan.  

In de nacht van zaterdag op zondag rukte de ambulance uit, omdat een vrouw onwel was geworden. Het ambulancepersoneel besloot, eenmaal ter plekke, dat het niet nodig was om de vrouw mee te nemen naar het ziekenhuis. Daarop werd haar 40-jarige echtgenoot boos en belemmerde de verpleegkundigen om naar buiten te gaan. Ook buurtbewoners reageerden agressief. De politie moest eraan te pas komen om de ambulancemedewerkers te ‘bevrijden’.

Noodklok
Op 9 augustus luidde CNV BedrijvenBond de noodklok over de agressie waarmee ambulancepersoneel vaak wordt geconfronteerd . Het weekeinde daarvoor werd in Amsterdam een ambulancemedewerker mishandeld, terwijl hij zijn werk deed. Dit werd het zoveelste incident in een lange reeks. Ook in Amsterdam had de medewerker besloten dat hij een onwel geworden vrouw het beste ter plekke kon behandelen. Volgens voorzitter Jaap Jongejan van de BedrijvenBond komt de agressie vaak voort uit verkeerde verwachtingen en voorstellingen van het werk van de ambulancemedewerkers.

Campagne
Jongejan pleit daarom voor een voorlichtingscampagne. De campagne moet mensen duidelijk maken dat ambulancehulpverleners een patiënt bijvoorbeeld eerst moeten stabiliseren, voordat hij of zij wordt vervoerd. Ongeruste getuigen begrijpen in veel gevallen niet waarom de patiënt niet ogenblikkelijk naar een ziekenhuis wordt gebracht.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.