Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oppositie kritisch over zorgakkoord

Politieke partijen SP, PVV, CDA, GroenLinks en 50Plus hebben veel kritiek op het zorgakkoord dat het kabinet gisteren met werkgevers en werknemers sloot. Dat melden onder meer NOS en ANP.
Oppositie kritisch over zorgakkoord

Dat de Abvakabo het akkoord niet gesteund heeft, vindt SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten geen goed teken. Leijten: ‘De bezuinigingen staan recht overeind, alleen de rekening is verplaatst’. De PVV spreekt van een ‘gedrocht’ van een akkoord. Tweede Kamerlid Fleur Agema hoopt dat de protestgolf in het land vanwege het koningslied, een vervolg krijgt met het zorgakkoord. 50Plus vreest dat mensen die graag thuis willen blijven wonen dat door de plannen minder goed kunnen. ‘Trek dit akkoord vandaag nog terug’, adviseerde Henk Krol. GroenLinks vraagt zich af of de nullijn wel echt van tafel is.

Vragen

Ook D66, ChristenUnie en SGP hebben nog veel vragen over het akkoord. Zo vraagt D66 zich af waar de financiële bijsluiter van het akkoord is. Ook ChristenUnie, en SGP willen meer over de uitwerking weten, maar de partijen zijn wel positief dat het akkoord er is.

Steun

Het zorgakkoord krijgt niet automatisch een meerderheid in de Eerste Kamer. Om de plannen er door te krijgen, zal de coalitie steun van andere partijen nodig hebben omdat VVD en PvdA geen meerderheid in de Eerste Kamer hebben. (Bron: NOS)

Lees de belangrijkste punten in het Zorgakkoord voor verpleegkundigen en verzorgenden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.