Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Oproep: de grijze gebieden rond reanimatie

Wel of niet reanimeren. Zo op papier ziet het eruit als een simpele keuze, maar in de praktijk is die keuze vaak niet zo zwart-wit.
Oproep: de grijze gebieden rond reanimatie

Voor een artikel in Nursing zijn we op zoek naar deze ‘grijze gebieden’ rond reanimatie. Situaties die de beslissing om wel of niet te reanimeren lastig maken. Bijvoorbeeld als een patiënt niet wilsbekwaam is, maar aangeeft wel gereanimeerd te willen worden. Of als een patiënt wel wilsbekwaam is, wél gereanimeerd wil worden, maar de arts aangeeft daar geen gehoor aan te geven als het zover is. We staan open voor alle verhalen. Mail je verhaal of casus naar nienke.berends@reedbusiness.nl of reageer hieronder.

Niet-reanimeren

Op alle verpleegafdelingen van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht wordt vanaf 1 september definitief gewerkt met paarse niet-reanimeren polsbandjes. Lees meer>>>

4 REACTIES

  1. Wij hadden in het verzorgingshuis een bewoner van 94 jaar. Deze vrouw had geen reanimatie beleid. I.o.m. collega niet gereanimeerd. Ambulance is wel gekomen. Achteraf hadden wij dus officieel wel moeten reanimeren maar familie vond gelukkig dat wij niet hadden hoeven reanimeren ten aanzien van haar leeftijd en omdat mevrouw de laatste tijd heel erg achteruit was gegaan. Mevrouw was ook erg zwaar cardiaal belast.

  2. Lees alle reacties
  3. Ik werk in verzorging/verpleeghuizen en zie het volgende. Op de deur zit een sticker voor bewoners die diabeet zijn, zodat je niet hoeft in te lezen maar snel handelen. Ik zou graag zien dat er voor niet reanimeren ook een sticker oid komt en dan wel op aan de binnenkant van de voordeur. Op de voorkant van een logboek moet ook bv een rode sticker staan. Heel simpel !!

  4. Onlangs in thuissituatie na alarmering door echtgenote ivm mogelijke hartstilstand uitgerukt en bij aankomst na vaststelling hartstilstand en ivm shock toestand echtgenote, die zorgdossier niet kon vinden voor info en er geen tijd verloren mocht gaan, direct begonnen met reanimatie, dit is later overgenomen door ambulance-personeel, achteraf bleek pas dat slachtoffer vanwege ernstig hartfalen en pacemaker en longfalen niet-reanimeer wens had, toch gaf het echtgenote goed gevoel dat alles geprobeerd was om het leven van haar man te redden, vertelde ze. Vgls mij een voorbeeld van grijs gebied waar snel handelen als informatie ter plekke niet voorhanden is door bv mantelzorg die niet aanwezig is of zoals hier niet in staat is adequaat te communiceren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.