Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oproep: Onderzoek naar ontslagprocedure

Pharos is een non-profit kenniscentrum op het gebied van gezondheidszorg voor migranten, vluchtelingen en laagopgeleiden. Zij voeren een verkennend onderzoek uit naar de ontslagprocedure van patiënten uit ziekenhuizen en zoeken verpleegkundigen die aan dat onderzoek willen meewerken.
Oproep: Onderzoek naar ontslagprocedure
Foto: Wim van Ophem

Vanuit onze organisatie (kenniscentrum op het gebied van gezondheidszorg voor iedereen) voeren wij een verkennend onderzoek uit naar de ontslagprocedure van patiënten uit ziekenhuizen. Speciale aandacht hierbij is voor patiënten die de Nederlandse taal slecht(er) beheersen.

Uit onderzoek blijkt dat deze doelgroep een grotere kans heeft om opnieuw opgenomen te worden na ontslag uit het ziekenhuis. Dit komt bijvoorbeeld omdat deze patiënten de ontslaginformatie niet goed begrijpen. Graag willen wij onderzoeken of verpleegkundigen en transferverpleegkundigen dit beeld herkennen.

Bent u verpleegkundige of transferverpleegkundige? Werkt u in het ziekenhuis, of heeft u daar in de afgelopen twee jaar gewerkt? Dan zal ik het erg waarderen als u deze korte internetsurvey invult:

https://nl.surveymonkey.com/s/2D7XTJH

Het invullen duurt ongeveer 10 minuten, en geeft ons meer inzicht in dit belangrijke onderwerp.

Alvast hartelijk dank voor uw deelname!

Mvg,

Trudy

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.