Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Oproep: rapportage methode

Ik ben een vierdejaars leerling aan de opleiding mbo-verpleegkunde. Op moment ben ik bezig een verbeterpunt in te voeren bij mij op de afdeling chirurgie.
Oproep: rapportage methode

N.a.v. onderzoek en meningen bij collega’s ben ik van plan om aan de hand van de tractus methode te gaan rapporteren: Alg, Circ, Neu, Resp, Dig, Mob en ADL. Mijn vraag hierbij is, wie van jullie bekend is met deze methode van rapporteren en wat jullie ervaringen/ aanbevelingen zijn?
 
Heel graag zou ik jullie reacties willen horen!
 
Groetjes
Emmy
emmy_hotsma@live.nl

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Hoi Emmy,
    Ik doe de opleiding HBO-V en zit nu in mijn 3e leerjaar. Als kwaliteitsopdracht heb ik ook als aandachtspunt het rapporteren. De tractus methode lijkt mij een goede methode. Maar hoe kom jij aan deze methode en weet je wie dit bedacht heeft? Ik kan er op internet vrij weinig over vinden namelijk. Heb jij een site waar deze methode wordt beschreven?
    Groetjes, Sally-Ann

  3. Hoi, Ik werk op de neurologie afdeling in enschede, hier rapporteren we zowiso bij opname met die methode, erg handig, alle punten komen aanbod in een goede volgorde. ik vind het erg overzichtelijk.
    het maakt je rapportage kort bondig met alle info

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.