Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oproep: strooi op stoepjes ouderen

Vorige week werden stoepen van Bussemse ouderen gestrooid door vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds. Dit dankzij alle Nederlandse bakkers, die het zout wat ze uitsparen in brood, beschikbaar hebben gesteld.

Ouderen dreigen door de sneeuw in een sociaal isolement terecht te komen, aldus het Nationaal Ouderenfonds. Daarom roept de organisatie op om stoepjes te strooien bij ouderen. Ouderen zelf kunnen dit vaak niet meer doen.

 

Bang om te vallen

Vroeger moest iedereen zijn stoep ijs- en sneeuwvrij houden. ‘Het zou mooi zijn als deze traditie in ere wordt hersteld. Tot die tijd roepen we op om stoepjes bij ouderen schoon te strooien,’ legt Jan Romme, directeur van het Nationaal Ouderenfonds, uit. ‘Nu raken ouderen sneller geïsoleerd omdat ze bang zijn om buiten te vallen. Ze hebben moeite met boodschappen doen, trekken er minder op uit en krijgen ook minder bezoek. We merken dat ouderen niet om hulp vragen. Zelf aanbieden om zout te strooien of even vragen of er nog boodschappen nodig zijn, is dus een goede oplossing.’

 

Hulp van bakkers

De Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV) heeft op de oproep van het Nationaal Ouderenfonds gereageerd door dit jaar ruim 5.500 kilo zout beschikbaar te stellen. Dit zout hebben de bakkers over omdat ze sinds een aantal jaren minder zout in hun brood verwerken.

 

Bron: Nationaal Ouderenfonds

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.