Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Oproep: waar denk jij aan bij verplegen in de zomer?

Op de Nursing-redactie hebben we de zomer al in ons bol: we zoeken een onderwerp voor ons zomernummer. Maar waar moet dat over gaan? Inspireer ons!
Zomers.jpg

Ouderen die de verwarming op 23 laten staan, te hete badkamers van cliënten waardoor je zelf bijna onderuit gaat, aandachtspunten medicatie bij hitte, druk op het rooster, omgaan met vakantiewerkers en flexkrachten, zomerse spoedgevallen, tropenziekten… we hebben het onderwerp zomer al voor een groot deel eens belicht in Nursing. Daarom vragen we jouw hulp. Heb jij een goede tip voor een zomers artikel in Nursing? Laat het ons weten en wie weet kunnen we aan de slag met jouw artikelidee! Laat je reactie hieronder achter of mail nursing@bsl.nl o.v.v. zomers artikel

2 REACTIES

  1. Wij hebben inderdaad ook veel flexmederwerkers en vakantiekrachten. Maar ook veel minder MDO's, enz. Neem de rust zelf ook. Wanneer je aan de pauze gaat neem eens twee cliënten mee naar buiten die samen dan ook buiten kunnen zitten terwijl jezelf buiten zit. Moet je alleen aan de pauze neem eens een cliënt mee die geen fam heeft voor een praatje.
    Ik zit er meer mee hoe om te gaan met de cliënten fors transpireren en eigenlijk meer adl behoeven dan alleen een washandje en wekelijkse douche. Kan je dit aan mantelzorg vragen om het eens over te nemen?

  2. Lees alle reacties
  3. Ik denk aan eenzaamheid van de achterblijvers: vast personeel op vakantie, kinderen zijn weg, geen activiteiten, want in de zomer periode ligt dit stil. Ik merk nu al voor de mei vak, dat cliënten er tegen opzien. Oproepers zijn vaak studenten vpk / verzorgenden, die nog levens ervaring missen. Hoe doen andere instellingen dit om de eenzaamheid van cliënten op te vangen?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.