Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Oud-verpleegkundige pleegt euthanasie om voltooid leven

Een Britse oud-verpleegkundige (75) die in goede lichamelijke gezondheid was, heeft euthanasie laten plegen 'omdat het vanaf nu alleen maar bergafwaarts gaat'.
Oud-verpleegkundige pleegt euthanasie om voltooid leven
Foto: Free Images

Dit meldt The Telegraph. De Britse Gill Pharaoh zorgde haar leven lang voor kwetsbare ouderen in de palliatieve zorg, en dit overtuigde haar des te meer van het feit dat ze niet als een oude vrouw aan het bed gekluisterd wilde zijn. Omdat euthanasie in Engeland verboden is, ging ze naar een kliniek in Zwitserland waar de euthanasie werd uitgevoerd. In een interview voor haar dood vertelde Pharaoh dat ze geen plezier meer in tuinieren had, niet meer van etentjes genoot en last van tinnitus had. ‘Ouder worden is niet leuk. Ik ben nu over de heuvel heen, vanaf nu gaat het alleen maar minder worden’, zegt ze. Ze schreef twee boeken over thuiszorg en hield een weblog bij.

De 47-jarige Gaby werd jaren geteisterd door tinnitus. Uiteindelijk koos ze voor euthanasie. Klik hier om de video te bekijken >>

Pharaoh overleed uiteindelijk 21 juli in een kliniek in Basel, en werd daarmee een van de 250 Britten die uitweken naar Zwitserland om daar euthanasie te plegen. Haar verhaal wakkert het euthansiedebat in Engeland aan, iets wat Pharaoh ook belangrijk vond. Ze hoopt dat mensen zoals zij in de toekomst ook in eigen land mogen kiezen voor vrijwillige levensbeëindiging.
Wat vind jij van dit verhaal? Vind jij dat gezonde mensen zoals Pharaoh zelf mogen beschikken over hun leven, of juist niet?

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.