Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Oudere verpleegkundigen gezocht door GGZ

Vijf instellingen voor geestelijke gezondheidszorg gaan veertigplussers werven om aan het verwachte tekort aan verpleegkundigen te ontkomen. Zij zoeken naar mensen die bereid zijn een opleiding van 2,5 jaar te volgen.
Oudere verpleegkundigen gezocht door GGZ

De instellingen uit het midden, oosten en zuiden van het land denken dat het werken met oudere leerlingen veel voordelen heeft, omdat deze zij-instromers gemotiveerder zijn, beter zijn opgewassen tegen de psychische belasting en minder snel van baan zullen wisselen.

Oudere verpleegkundigen

Altrecht, Meerkanten, Pro Persona, Rivierduinen en Symfora hebben de handen ineen geslagen met het UWV, ROC Midden Nederland, HBO-V Utrecht en Randstad HR Solutions. Volgens de instellingen hebben de afgestudeerde verpleegkundigen goede kansen op de arbeidsmarkt. Zij mikken op 125 extra krachten.

Algemeen Dagblad
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

  1. Veertigplussers werven, die bereid zijn een opleiding van 2,5 jaar te volgen.
    Deze informatie is niet erg concreet.
    Wat voor vooropleiding moeten de zij-instromers hebben, om na 2,5 jaar studie verpleegkundige in de GGZ te worden? De arbeidsvoorwaarden worden er in de toekomst zeker niet beter op (o.a. t/m je 57e jaar de nachtsdienst in). Het is maar de vraag of ze zijn opgewassen tegen de psychische belasting en minder snel van baan zullen wisselen.
    Ervaringsdeskundige die als 40 plusser MBO verpleegkunde ging doen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.